Pećnice i ploče za kuhanje

accessibility.listing.screenReader.filterbar

32 proizvod-a

32 proizvod-a
Prikazano 32 od 32 artikala

Pećnice – nezaobilazne u svakom domaćinstvu

Pećnice su sastavni dio svake kuhinje i bez njih je nezamisliva priprema kolača, sočnog pečenja, domaće pizze te mnogih drugih ukusnih jela. Današnje pećnice imaju brojne značajke koje olakšavaju pripremu hrane te moderan i jednostavan izgled.

Standardne značajke uključuju gornji i donji grijač te funkciju roštilja. Većina modela pećnica omogućuje i pečenje na više razina, što će se pokazati naročito korisnim u kućanstvima gdje se puno i često pripremaju obroci. Uz to, imaju i druge mogućnosti:
  • Ovisno o opremi, moderni uređaji imaju opciju dodavanja pare. Pritom se povećava vlaga u komori pećnice, a ovo koristite ako želite sočnu hranu s hrskavom korom.
  • Pećnice s funkcijom vrućeg zraka osiguravaju ravnomjeran proces kuhanja bez prethodnog zagrijavanja.
  • Brzo zagrijavanje prikladno je ako želite zagrijati pećnicu na željenu temperaturu u roku od nekoliko minuta. Na primjer, možete pripremiti pizzu koja se peče na visokoj temperaturi, a da ne morate dugo zagrijavati pećnicu.
  • Pomoću digitalnog zaslona može se provjeriti temperatura u pećnici. Alternativno, može se koristiti poseban termometar za provjeru temperature.
  • Kako bi se smanjila opasnost od opeklina, pećnica s dječjom zaštitom preporuča se za kućanstva u kojima ne žive samo odrasli.
  • Poput ostalih kuhinjskih električnih uređaja, i pećnice bi trebale imati nisku potrošnju energije.

Pravilno održavanje za što duži vijek trajanja pećnice

Pećnice s mogućnošću samostalnog čišćenja imaju integriranu tehniku pirolize. Ostaci od pečenja spaljuju se na temperaturi do 500°C. Pećnica je tako u trenu očišćena od prljavštine i spremna za sljedeću upotrebu. Nakon završetka programa čišćenja, pećnica bi se trebala ohladiti ventilatorom za hlađenje. Pritom je bitno da vrata pećnice budu zatvorena kako bi se spriječio izlaz topline iz unutrašnjosti što bi moglo naštetiti namještaju u prostoriji.

Ponekad se može dogoditi da se između dva stakla na vratima pećnice stvore mrlje kao posljedica vlage i kondenzacije koje nastaju tijekom pripreme hrane. Stoga se prednji dio nekih uređaja može rastaviti radi temeljitog čišćenja.

Čišćenje pećnice moguće je i bez klasičnih sredstava za čišćenje:
  • Prašak za pecivo pomiješajte s vodom u omjeru 1:1 i dobivenu pastu namažite na prljava mjesta. Nakon otprilike 30 minuta masa bi trebala biti suha. Obrišite krpom i gotovi ste.
  • Zaprljano dno pećnice smočite i pospite solju. Zatim ju zagrijte na oko 50°C, dok sol ne porumeni. Nakon toga uklonite vlažnom krpom.
  • Obilno nanesite pjenu za brijanje na onečišćena mjesta u pećnici, ostavite da djeluje pola sata i temeljito obrišite.

Što je kuhinja bez prave ploče za kuhanje?

Ako volite kuhati, onda znate da je priprema i obrada hrane gotovo nemoguća bez adekvatne opreme i električnih uređaja. Upravo su ploče za kuhanje neizostavne prilikom opremanja kuhinje. Najnovija tehnologija, vrhunski i otporni materijali te brojne mogućnosti čine ih praktičnim, funkcionalnim i jednostavnima za korištenje.

Ploče najčešće dolaze s četiri zone za kuhanje koje omogućuju izrazito fleksibilan rad – tava za meso i lonac s juhom bez problema će stati na ploču dok se istovremeno u manjoj posudi lagano otapaju maslac i čokolada za fini kolač nakon ručka. Osim ovih standardnih verzija, one s pet zona za kuhanje pretvorit će vas u majstore kuhanja za tren. S druge strane, za mini kuhinje ili apartmane, poslužit će ploče malih dimenzija – s jednom ili dvije zone kuhanja.

Odgovarajuća ploča uz koju kuhanje postaje omiljena aktivnost

Ponekad je potrebna samo mala promjena da se obična kuhinja pretvori u potpuno novu. To se ne mora odnositi na kompletno preuređenje prostorije, već na manje promjene koje će povećati funkcionalnost kuhinje. Ako ste odlučili promijeniti postojeću ploču, novi model birajte prema potrebama, a zahvaljujući modernom i neupadljivom izgledu, lako će se uklopiti u izgled kuhinje.

Postoje različite vrste ploča za kuhanje. Prije kupovine, dobro proučite značajke svake vrste i odaberite onu koja vam najviše odgovara:
  • staklokeramička
  • indukcijska
  • plinska
  • kombinirana.
Bez obzira na vrstu, današnje ploče za kuhanje izrazito su kvalitetne i učinkovite. Izrađene su od otpornih materijala i lagane za korištenje, a za njihovo čišćenje trebat će samo topla voda i pogodno sredstvo za njegu po potrebi. Upravo zahvaljujući jednostavnosti upravljanja i održavanja, ploče za kuhanje voljet će i svi oni koji nisu veliki ljubitelji kuhanja.

Za hrskava pečenja, kremaste kolače i druge delicije

Pećnice i ploče za kuhanje iz Lesnina XXXL asortimana olakšavaju pripremu svakog jela te garantiraju kvalitetu. Moguće ih je integrirati u gotovo svaku kuhinju što ih čini idealnim odabirom, bez obzira na kvadraturu prostorije. Pregledajte našu ponudu, kupite putem web shopa i opremite kuhinju vrhunskim uređajima. Jednom kada upoznate sve njihove prednosti i mogućnosti, kuhanje će postati prava zabava!