Pojedinačni pribor za jelo

accessibility.listing.screenReader.filterbar

85 proizvod-a

85 proizvod-a
Prikazano 60 od 85 artikala

VILICE

Vilice – stilski suučesnici za stolom

Ako cijenite kulturu stola, trebali biste pažljivo birati pribor za jelo jer ćete tako uvijek imati sve potrebno pri ruci. Pritom se ne radi samo o dobroj kvaliteti, već i o pravom obliku te veličini. Vilice su dio osnovne opreme u kuhinji i blagovaonici, a ovisno o jelu koriste se različiti modeli. Dok se predjela jedu manjim vilicama, veće varijante preporučuju se za glavna jela.
  • Vilice standardnog oblika i dimenzija imaju četiri zupca i široku površinu koja omogućuje spretno stavljanje hrane u usta. Uglavnom se upotrebljavaju za glavna jela.
  • Vilica za kolače u pravilu ima tri zupca i manja je od uobičajenih koje se koriste za ručak i večeru. Neki modeli imaju širi lijevi zubac.
  • Vilice za meso imaju dva zupca kojima se vješto raspoređuju komadi mesa na tanjure.
Gotovi kompleti vilica sadrže primjerke u istom dizajnu što će osigurati skladan izgled blagovaonskog stola. Takav set može se upotpuniti pojedinačnim komadima, a za velika kućanstva preporučuju se dva ili više seta vilica kako bi uvijek bilo dovoljno pribora za sve.

Birajte kvalitetu koja traje

Mnogi se proizvođači oslanjaju na robusne materijale pa se vilice uglavnom izrađuju od nehrđajućeg čelika. Ovaj materijal nema okus, lako se čisti i ne tamni. Zahvaljujući bezvremenskoj eleganciji može se kombinirati sa svim vrstama posuđa. Visokokvalitetne verzije mogu se prepoznati po oznaci 18/10 koja se odnosi na sadržaj kroma i nikla. Takve su vilice izdržljive, otporne na hrđu i mogu se prati u perilici posuđa, a bilo da su sjajne ili mat, izgledaju moderno. Vilice s drškama od šarene plastike donijet će boje i zanimljive naglaske na stol.

NOŽEVI

Rezervirajte mjesto u kuhinji za prvoklasne noževe

Alati za rezanje pojednostavljuju pripremu hrane, kuhanje i jedenje pa zato i postoji nož za svaku priliku. S obzirom na to da se preporučuje korištenje različitih noževa, stvorite vlastitu kolekciju sačinjenu od više vrsta noževa.
  • Nož za odreske stvoren je za rezanje finih komada mesa. Posebno nazubljena metalna oštrica bez napora klizi kroz meso i doprinosi užitku u finom obroku.
  • Nož za kruh razlikuje se od ostalih kuhinjskih noževa po obliku koji podsjeća na pilu. Prednost je u tome što se njegova oštrica lako probija i klizi kroz hrskavu koru i meku unutrašnjost kruha.
  • Nož za pecivo ima oštricu koja s lakoćom prodire u koru peciva prilikom rezanja. Osim toga, pokazao se odličnim za mazanje maslaca i pekmeza.
  • Nož za kolače odlikuje se ravnom oštricom koja je kreirana za uredno rezanje kremastih kolača, voćnih pita i sličnih slastica.
  • Nož za ukrašavanje ima malu oštricu i praktičnu ručku što olakšava rezanje, sjeckanje i dekoriranje namirnica. S obzirom da je manjih dimenzija, neće zauzeti puno prostora u kuhinjskoj ladici.
Suvremeni noževi izrađeni su od nehrđajućeg čelika i imaju visoke vrijednosti tvrdoće. Uz to, kratica 18/10 označava da čelik ima 18% kroma i 10% nikla te da je otporan na koroziju i dugotrajan. Važno je i da nož udobno leži u ruci kako bi rukovanje bilo što preciznije.

Održavanje noževa

  • Kako biste osigurali dugotrajnost noža, naoštrite ga barem jednom godišnje ili čim primijetite da više ne klizi glatko. Površina na kojoj se koristi isto ima bitnu ulogu: što je tvrđa, nož brže otupi. Staklene ili kamene površine mogu začepiti oštricu pa su drvene ili plastične daske za rezanje idealne podloge za rezanje.
  • Obratite posebnu pozornost na upute za čišćenje. Za izrazito oštre noževe savjetuje se ručno pranje kako oštrica ne bi otupila. Ako se hrđa pojavi unatoč temeljitom sušenju, odmah je uklonite: utrljajte sok od limuna na zahvaćena područja i polirajte mekom krpom. Soda bikarbona i adekvatno sredstvo za čišćenje pokazali su se kao učinkovita alternativa. Trik za sprječavanje hrđe: stavite presavijeni komad aluminijske folije u košaricu za pribor za jelo u perilici posuđa. Ona će upiti hrđu tako da se neće lijepiti za noževe.
  • Za oštrenje je najbolje imati oštrač za noževe ili brusni kamen. Kvalitetne nazubljene oštrice obično ne treba često oštriti, no kada se javi potreba za tim, upotrijebite odgovarajući alat za oštrenje ili ga odnesite stručnjaku.
  • Pohranjivanje noževa je jednako bitna stavka kao čišćenje i oštrenje. Najbolje bi bilo držati ih u bloku za noževe ili uredno poslagane u ladici kako oštrice ne bi udarale jedna o drugu. Također, ne bi se trebali upotrebljavati za druge svrhe, kao što su otvaranje limenki ili rezanje plastične ambalaže jer to jako šteti oštricama.

ŽLICE

Kompletirajte kuhinjsku opremu modernim žlicama

Postoji više vrsta žlica, a duljina drške, veličina i dizajn razlikuju se ovisno o namjeni.
  • Žlica standardnih dimenzija s vilicom, nožem i tanjurima čini osnovu svakog blagovaonskog stola. Dugačka ručka i ovalni dio kojim se zahvaća hrana čine ju višenamjenskim komadom. Koristi se za jedenje juha, variva, žitarica, kao pomagalo pri motanju špageta i mjera pri dodavanju sastojaka tijekom kuhanja.
  • Žlica za kavu jednako je korisna, a svoju ulogu opravdat će kako u kuhinji tako i za trpezom. Osim za pravljenje i miješanje toplih napitaka, služi i za dodavanje naribanog sira na tjesteninu, pekmeza ili meda na kruh, jedenje voćnog jogurta, kuhanih jaja, pudinga i raznih poslastica. Njezina veličina optimalna je za doziranje i dodavanje sastojaka prilikom kuhanja ili pravljenja kolača.
  • Žličica za latte macchiato je nekoliko centimetara duža od obične žličice za kavu i zato odlično pristaje visokim staklenim čašama iz koje se u pravilu pije ovaj topli napitak. Karakteristična je po dugoj dršci koja pojednostavljuje miješanje. Može se koristiti i za uživanje u sladoledu, miješanje limunade, voćnih sokova i koktela.
  • Espresso se najčešće servira u šalici koja ima znatno manji volumen od uobičajene šalice za kavu. Sukladno tome, žličice za espresso su kraće i uže od onih za kavu, a često se upotrebljavaju za dodavanje šećera.
  • U usporedbi sa standardnom žlicom, žlica za posluživanje ima znatno veću površinu. Ovisno o hrani, postoje različite varijante. Šupljikava žlica omogućuje otjecanje viška tekućine pa se koristi za vađenje ili cijeđenje povrća. Žlica sa širokom zatvorenom površinom idealna je za vađenje pire krumpira ili mesa u umaku. Neke žlice za umake i serviranje imaju dršku s omčom za vješanje – postavite ih na zidnu šipku i u tren oka stvorite red u kuhinji.

Kvalitetna izrada i jednostavnost održavanja

Žlice se obično izrađuju od nehrđajućeg čelika koji je izdržljiv i otporan na kiseline te pogodan za pranje u perilici posuđa. Također, ne mijenja boju, ne utječe na okus hrane i ima sjajnu površinu. Preporučuje se s vremena na vrijeme osvježiti sjaj žlica, a kako bi se zadržao dugo vremena, potrebna je odgovarajuća njega. Nakon korištenja ih isperite i stavite u perilicu posuđa. Najbolje je staviti ih u košaricu za pribor s ručkom prema dolje. To jamči da će gornji dio biti potpuno čist. Ako zamijetite mrlje od vode, potopite žlice u vodu s octom na sat vremena.

Novi pribor za jelo probudit će apetit – izaberite i uživajte u svakom jelu

U našem asortimanu pronaći ćete modele kojima ćete stvoriti novu ili upotpuniti postojeću kolekciju pribora za jelo. Bilo pojedinačno ili u kompletu, imamo pribor modernog i jednostavnog izgleda. Ako želite biti potpuno opremljeni, birajte setove koji stvaraju sklad u kombinaciji s lijepim posuđem. Pregledajte ponudu koju smo pripremili i odaberite sve potrebno, a kupnju obavite u našem web shopu ili jednoj od poslovnica.