Zdjele

accessibility.listing.screenReader.filterbar

388 proizvod-a

388 proizvod-a

SET ZDJELA

Homeware Profession.
umjesto € 14,99
€ 11,99
SET ZDJELA           - zelena/prozirno, Basics, plastika - Homeware Profession.
Akcija

SET ZDJELA

Homeware Profession.
umjesto € 14,99
€ 11,99
SET ZDJELA           - višebojno, Basics, plastika - Homeware Profession.SET ZDJELA           - višebojno, Basics, plastika - Homeware Profession.
Akcija
Prikazano 60 od 388 artikala

Zdjele – višenamjenski dodaci bez kojih stol nije potpun

Zdjele su svestrane u pravom smislu riječi – čak i ako nisu tradicionalno okrugle, već četvrtaste, zakrivljene ili asimetrične, a služe kao korisni pomagači. Održavaju hladnjak urednim i često se mogu slagati jedna na drugu te tako štede prostor u kuhinjskom elementu. U njima se mogu i pripremati jela, primjerice začiniti salatu ili zamijesiti tijesto za kolače. Zahvaljujući obliku, pogodne su i za blagovaonski i za barski stol.

Ovisno o navikama u kuhinji i veličini kućanstva, preporučuju se minimalno dvije do tri zdjele različitih veličina kako biste bili spremni za svaku priliku. Ako su u upotrebi svaki dan, trebaju biti robusne i lake za čišćenje. S druge strane, na rođendanskim zabavama i u posebnim prigodama, hrana se često poslužuje u elegantnim zdjelama koje su jednako važne kao i posuđe. Kada vaši gosti s iščekivanjem sjednu za stol, servirajte ukusna jela u lijepim zdjelama i atraktivno predstavite delicije.

Različite vrste zdjela za raznolikost blagovaonskog stola

  • Zdjela za voće omogućuje držanje voća na sobnoj temperaturi i nadohvat ruke za brzinski međuobrok. Jedete li voće uz doručak, zdjelu jednostavno postavite na blagovaonski stol, bez dodatnih tanjura, što će pomoći u uštedi prostora.
  • Visoke zdjele iza salatu imaju dovoljno prostora za miješanje sastojaka, a u njima se mogu poslužiti i drugi prilozi. Manji modeli mogu se koristiti za salate, žitarice, grickalice…
  • Zdjele za žitarice dolaze u brojnim izvedbama pa se ne upotrebljavaju samo za doručak ili večeru, već i za juhe, variva, umake, voće…
  • Zdjele za juhu služe za elegantno serviranje ovog okrepljujućeg jela. Osim za juhe, adekvatne su i za variva, umake ili gulaš, a modeli manjih dimenzija idealna su alternativa dubokim tanjurima.
  • Zdjele za grickalice imaju manje dimenzije, ali su izrazito korisne. Neke verzije imaju više odjeljaka za različite vrste grickalica. Prikladne su i za slastice, bombone i orašaste plodove.
  • Zdjele za masline omogućuju jednostavno serviranje i odlična su nadopuna poslužavniku i tanjurima s hranom.
  • Zdjela za umak prepoznatljiva je po obliku i ručki, a blagovaonskom stolu daje notu moderne klasike. Jednako dobro može se uklopiti uz jednostavno posuđe koje se koristi svakodnevno, kao i uz ono svečano.
  • Da bi uživanje u omiljenoj slastici bilo potpuno, potrebno ju je prezentirati na odgovarajući način, a u tome itekako važnu ulogu mogu imati zdjele za desert. Ovisno o vrsti deserta, birajte zdjele koje će doprinijeti praktičnosti i izgledu stola. 
  • Planirate li piknik ili želite pojesti ostatke nedjeljnog pečenja u ponedjeljak u uredu? Tada je zdjela s poklopcem idealno rješenje. Jednostavno ju napunite sadržajem i stavite poklopac koji će spriječiti istjecanje sadržaja te zaštititi hranu od prašine i insekata.

Dizajn koji osvaja

Da bi prostor za blagovanje uvijek lijepo izgledao, potrebno je uskladiti pribor i posuđe s dekoracijama stola i stilom u kojem je prostor uređen. To se odnosi i na zdjele, bez obzira kombinirate li pojedinačne modele ili imate set zdjela.

Za moderan izgled birajte staklene zdjele koje će donijeti sofisticiranost na blagovaonski stol. Jednostavne verzije od porculana također unose trendovski štih u blagovaonicu. Zdjele u bijeloj ili crnoj boji idealne su za interijere u suvremenom, industrijskom, minimalističkom ili klasičnom stilu. Ako više volite prirodan izgled, onda su drvene zdjele izbor za vas. Primjerci od drva dobro se slažu s interijerom u seoskom stilu. Cvjetni motiv je jedan od najpopularnijih, a odiše nostalgijom i naglašava romantičan stil. Želite li pak zaigrati prostor i stvoriti vizualne naglaske, birajte zdjele s uzorcima ili u jarkim bojama.

Materijali – stavka koja se ne smije zanemariti

Zdjele se izrađuju od kvalitetnih materijala koji imaju pregršt prednosti, a upravo ta raznolikost materijala omogućuje brojne dizajne.
  • Keramika je relativno robusna i otporna na udarce. Nema okusa ni mirisa pa neće utjecati na hranu, a lako se kombinira s različitim posuđem, priborom za jelo i kuhinjskim tekstilom.
  • Porculan je stabilan i dugotrajan, a karakterizira ga profinjenost – dok neke varijante krasi otmjenost i nostalgičnost, druge imaju moderan izgled.
  • Staklene zdjele su alternativa porculanskim verzijama. Odlično se kombiniraju s ostalim kuhinjskim priborom, neovisno o stilu. Iako staklo ima dug rok trajanja, nema veliku otpornost na udarce pa je potrebna dodatna opreznost prilikom upotrebe.
  • Nehrđajući čelik jedan je od najkvalitetnijih materijala. Osim što je stabilan i čvrst, jednostavan je za održavanje te ima veliku otpornost na lomljenje.
  • Plastika je otporna, izdržljiva i traje godinama. Odličan je izbor za serviranje, ali i držanje namirnica ili ostatka od ručka u hladnjaku. Plastične zdjele su stabilne i teško se mogu slomiti, odličan su izbor za djecu.
  • Drvo ima antibakterijska svojstva, otporno je na udarce i dugotrajno, a drvene zdjele su u pravilu lagane i stabilne.

Pravilno održavanje i čišćenje

Svaki materijal ima drugačija svojstva. Primjerice, neki dopuštaju pranje u perilici, dok drugi zahtijevaju nježno ručno pranje s blagim sredstvom i mlakom vodom. Tako drvene zdjele nisu pogodne za pranje u perilici posuđa jer postoji opasnost da materijal omekša pa se preporučuje ručno pranje. Poželjno ih je i nekoliko puta godišnje istrljati maslinovim uljem – time se čuva gipkost drva, osigurava sjaj i čuva njegova kvaliteta. Porculanske zdjele obično se mogu strojno prati, no samo ako nemaju ukrase koji bi se mogli oljuštiti zbog visoke temperature vode. Kao i uvijek, osnovno pravilo je proučiti pojedinosti o proizvodu.

Koje su zdjele prikladne za mikrovalnu pećnicu?

Tijekom pripreme hrane postavlja se pitanje otpornosti materijala na toplinu – koje se zdjele smiju koristiti u pećnici i mikrovalnoj pećnici? Jedno je sigurno: drvo nije prikladno ni za jedno ni za drugo. Čak se ni zdjele od nehrđajućeg čelika ne smiju izlagati visokim temperaturama. S druge strane, većina porculanskih zdjela može se nakratko staviti u mikrovalnu pećnicu, ali samo one bez dekorativnih poruba ili ukrasa. Ipak, u slučaju porculana, baš kao i kod stakla, trebali biste pažljivo pročitati informacije o proizvodu.

Ponuda zdjela iz Lesnine XXXL – pokušajte izabrati samo jednu

Zdjele se upotrebljavaju tijekom cijele godine. Velike, male, staklene, porculanske ili plastične – u našoj ponudi pronaći ćete široku paletu funkcionalnih zdjela koje su ujedno i stilski dodaci za stol. Pregledajte naš asortiman i odaberite one koje će savršeno upotpuniti postojeće posuđe. Kada pronađete ono što vam treba, vrijeme je za kupovinu – ako se odlučite na kupnju u našem web shopu, samo nekoliko koraka dijeli vas od odabranih artikala. Možete posjetiti i jednu od naših poslovnica diljem Hrvatske i uvjeriti se u vrhunsku kvalitetu proizvoda iz naše ponude.