Zdjele su svestrane u pravom smislu riječi – čak i ako nisu tradicionalno okrugle, već četvrtaste, zakrivljene ili asimetrične, a služe kao korisni pomagači. Održavaju
hladnjak urednim i često se mogu slagati jedna na drugu te tako štede prostor u kuhinjskom elementu. U njima se mogu i pripremati jela, primjerice začiniti salatu ili zamijesiti tijesto za kolače. Zahvaljujući obliku, pogodne su i za blagovaonski i za
barski stol.
Ovisno o navikama u kuhinji i veličini kućanstva, preporučuju se minimalno dvije do tri zdjele različitih veličina kako biste bili spremni za svaku priliku. Ako su u upotrebi svaki dan, trebaju biti robusne i lake za čišćenje. S druge strane, na rođendanskim zabavama i u posebnim prigodama, hrana se često poslužuje u elegantnim zdjelama koje su jednako važne kao i
posuđe. Kada vaši gosti s iščekivanjem sjednu za stol, servirajte ukusna jela u lijepim zdjelama i atraktivno predstavite delicije.