Roštilji na ugljen

accessibility.listing.screenReader.filterbar

9 proizvod-a

9 proizvod-a
Prikazano 9 od 9 artikala

Roštilji na ugljen – originalan način roštiljanja

Sjediti na zraku te uživati ​​u svježe pečenoj hrani i zalasku sunca – ima li što ljepše nego tako završiti ljetni dan? Okorjeli ljubitelji grila složit će se u još jednom: samo roštilj na ugljen daje karakterističnu aromu mesu, ribi i povrću. Pucketanje ugljena i miris dima osiguravaju autentičan okus jela. Dok namirnice cvrče na užarenim rešetkama, cijelo društvo može pronaći mjesto na prostranim lounge garniturama, a odgovarajuća vanjska rasvjeta osigurat će druženje do kasnih sati.

Prednost roštilja na drveni ugljen u odnosu na plinske je fleksibilnost u rukovanju, što ih čini i popularnim suputnicima na izletima u prirodu. Ako je roštilj postavljen u vrtu ili na terasi tijekom cijele sezone, preporučujemo model od nehrđajućeg čelika kojeg karakteriziraju kvaliteta, dugotrajnost i otpornost.

Vrste roštilja na drveni ugljen

Standardni roštilj na drveni ugljen obično se sastoji od postolja od nehrđajućeg čelika s kotačićima, posude za ugljen, rešetke i poklopca. Površina za pečenje nalazi se unutar zatvorenog poklopca što jamči termičku obradu mesa sa svih strana. Bit će još sočnije ako između ugljena stavite posudu s vodom. Tekućina postupno isparava, a visoka vlažnost u unutrašnjosti sprječava isušivanje. Integrirani termometar pokazuje trenutnu temperaturu unutar uređaja bez podizanja poklopca. Zahvaljujući kotačićima, lako se premješta.

Stolni roštilj na ugljen omogućuje pečenje hrane izravno za blagovaonskim ili vrtnim stolom. Praktična je alternativa velikim roštiljima, a može se koristiti i na manjem balkonu ili u sjenici. Dok sjedite i uživate u osvježavajućem koktelu, istovremeno okrećete ražnjiće od mesa i povrća na grilu pomoću kuhinjske hvataljke – zvuči kao san svakog gril majstora. Ovakvi modeli idealni su za putovanja automobilom jer se bez problema mogu spremiti u prtljažnik i brzo postaviti.

Ispravno korištenje roštilja na ugljen

Za pravilno pečenje na žaru potrebno je neko vrijeme da se postigne željena temperatura. Ugljen je dovoljno vruć onda kada dobije svijetlosivi vanjski sloj. Plamenik za roštilj ubrzat će proces i onemogućiti stvaranje jakog dima. Zbog posebne strukture i optimalnog dovoda zraka, ugljen ili briketi će se brže užariti. Nakon toga možete staviti sastojke na roštilj i krenuti s pripremom delicija. Prije svake upotrebe rešetku natrljajte suncokretovim ili repičinim uljem. To će olakšati okretanje i spriječiti lijepljenje namirnica.

Pažnja: prilikom prelijevanja žeravice obavezno nosite rukavice za roštilj kako biste izbjegli ozljede.

Što uzeti u obzir prilikom održavanja roštilja na ugljen?

Roštilji na ugljen izravno su izloženi vatri i dimu pa ih je potrebno očistiti nakon svakog korištenja. Poklopac i zdjela mogu se očistiti mokrom krpom i s malo sredstva za pranje posuđa. Rešetka na kojoj su zagorjeli ostaci pržene hrane i masnoće zahtijeva nešto složeniji tretman: najprije žičanom četkom maknite grube ostatke, a zatim temeljito isperite. Ako je prljavština i dalje vidljiva, pomiješajte sodu bikarbonu i vodu, pustite da se smjesa osuši i zatim sve uklonite vlažnom krpom. Dodatne opcije za rješavanje mrlja su i mješavina pepela i vode ili vlažne novine kojima možete omotati rešetke i pustiti tako nekoliko sati te zatim obrisati krpom. Za veće nečistoće najbolje je upotrijebiti sredstvo za čišćenje pećnica.

Neka sezona roštilja počne!

Otkrijte našu ponudu roštilja za vrt, terasu i balkon. Kako bi priprema jela bila što jednostavnija, nabavite i adekvatan pribor: hvataljke, vilice za meso, preše za hamburgere, košare i posude za pečenje… Pretvorite sljedeću vrtnu zabavu u nezaboravno druženje uz jedan od naših roštilja na drveni ugljen. Naručite već sada u našem web shopu ili se savjetujte s našim prodajnim stručnjacima u jednoj od poslovnica diljem Hrvatske.