Sirov, srednje ili dobro pečen – kakav odrezak volite? Uživanje u sočnom mesu, pečenoj ribi i hrskavom povrću s roštilja ne mora biti ograničeno na kratku sezonu. Budući da gril tave nude praktičnu alternativu za
roštilj, kada dođu hladni mjeseci uživanje na otvorenom možete premjestiti u
kuhinju. Iako bez drvenog ugljena koji daje specifičan okus hrani s roštilja, gril tave pružit će hrani jednako neodoljivu aromu.
Žljebovi na tavi ostavljaju hrskave pržene tragove u obliku trakica i distribuiraju toplinu – gotovo kao na roštilju. Također, sprječavaju da hrana leži izravno na dnu pa se tako neće kuhati na vlastitoj masnoći, već se pržiti. Ono što je također upečatljivo kod ovih tava je njihov oblik. Iako postoje i okrugli primjerci, pravokutni nude površinu dovoljno veliku za nekoliko komada mesa ili kobasica. Zbog svoje velike težine i debelog dna optimalno pohranjuju toplinu.