Pojedinačni noževi

accessibility.listing.screenReader.filterbar

212 proizvod-a

212 proizvod-a
Prikazano 60 od 212 artikala

Višenamjenski kuhinjski nož – praktičan pribor za rezanje

Bilo da ste profesionalac, ambiciozan hobi kuhar ili potpuni početnik za štednjakom, kuhinjski nož je neophodan. Može se koristiti fleksibilno: za usitnjavanje aromatičnog bilja te rezanje mesa i povrća. Kvalitetan nož jednostavno i precizno reže namirnice, a oblik i duljina čini ga pogodnim za rad na dasci za rezanje. Upravo zahvaljujući toj svestranosti, smatra se "šefom" među kuhinjskim noževima.

Što je oštrica noža duža to će korištenje biti lakše jer će biti potreban manji pritisak. Osim toga, za bolju kontrolu i rukovanje ima udobno oblikovanu ili ergonomsku ručku koja će omogućiti da nož savršeno leži u ruci.

Uvijek savršene kriške kruha uz pravi nož za kruh

Nož za kruh u pravilu je dio blokova s noževima, a od ostalih se razlikuje po posebnom obliku oštrice. Ima nazubljeni rub valovite završne obrade koji je vrlo izdržljiv. Osim oblika, za ove noževe tipična je duga oštrica koja olakšava rezanje većih štruca kruha i dugih peciva – dovoljno je samo nekoliko pokreta rukom. Zbog različite raspodjele pritiska pogodan je za kruh: prvo se s lakoćom probija kroz tvrdu koricu, a zatim ravnomjerno razdvaja meku unutrašnjost. Također, uz malo truda i bez gnječenja jednako dobro reže tvrdo voće i povrće poput dinje, ananasa ili kupusa.

Nož za prave ljubitelje pizze

Pizza je jedno od najpopularnijih jela na svijetu i često se priprema kao brzinski ručak ili za večeru s prijateljima. Ovo mnogima omiljeno jelo ovisi o dobrom tijestu i sastojcima, ali ne treba zanemariti niti način posluživanja na tanjuru za serviranje. U tome glavnu ulogu ima odgovarajući nož za pizzu koji će pomoći u dobivanju pravilnih i urednih šnita. Bez obzira na oblik, nož za pizzu mora osigurati lagano i jednostavno rezanje tijesta i ostalih namirnica na njemu.

Čvrsti materijali jamče dug vijek noževa

Keramičke oštrice izrađene su od iznimno tvrde keramike otporne na habanje. Tvrdoća materijala usporediva je s tvrdoćom dijamanta, zbog čega se takvi noževi rijetko moraju ponovno oštriti. Istodobno, imaju malu težinu i ne prenose nikakve arome pa su idealni za hranu koja ima jak okus.

Noževi izrađeni od čvrstog čelika stabilni su, svestrani i otporni. Čvrstoća i kvaliteta materijala s razlogom ih čini pouzdanima i čestim odabirom mnogih kućanstava. Možete birati i nož napravljen od jednog komada metala pri čemu oštrica i ergonomska ručka čine liniju koja je ravna ili blago zakrivljena, ovisno o verziji.

Materijali koji se koriste za ručke su drvo, plastika ili nehrđajući čelik.
Savjet +
Za još veću praktičnost pri kuhanju
Široka oštrica kuhinjskog noža omogućuje da na nju stavite sastojke nakon rezanja te ih izravno ubacujete u tavu ili lonac.

Kako pravilno brinuti o noževima?

Oštrica je odlučujuća značajka kvalitete noževa pa s njima treba postupati pažljivo od samog početka. To uključuje ispiranje toplom vodom nakon svake upotrebe kako bi se odmah uklonili ostaci hrane. Gruba prljavština može se ukloniti tekućinom za pranje posuđa i spužvom. Uvijek ih treba sušiti mekom krpom.

Iako se neki modeli mogu stavljati u perilicu posuđa, preporuka je ručno pranje jer će sredstva za pranje u perilici, ali i moguće sudaranje s drugim priborom za jelo utjecati na oštrinu. Redovito provjeravajte oštrice i po potrebi ih oštrite pomoću brusnog kamena ili oštrila za noževe.

Otkrijte visokokvalitetne noževe i naručite ih već danas

Izvrsni noževi uvelike olakšavaju posao u kuhinji. Osim klasičnih, postoje i druge varijante poput noževa za povrće, sir ili meso kojima možete opremiti kolekciju noževa. Koji god odabrali, u Lesnina XXXL web shopu pronaći ćete velik izbor noževa – bilo od nehrđajućeg čelika ili moderne keramike, svaki će kuhar pronaći pravu opremu.