Ribeži

accessibility.listing.screenReader.filterbar

66 proizvod-a

66 proizvod-a

RIBEŽ

Homeware Profession.
€ 5,99
RIBEŽ  - boje oplemenjenog čelika, Basics, metal (24cm) - Homeware Profession.RIBEŽ  - boje oplemenjenog čelika, Basics, metal (24cm) - Homeware Profession.
Prikazano 60 od 66 artikala

Pribor s kojim je guljenje gotovo u trenu

Bilo da se radi o juhama, džemovima ili osvježavajućem napitku – ostaci kore mogu umanjiti uživanje u jelima i pićima od voća i povrća. Kako biste se riješili tvrde i gorke kore te došli do sočne unutrašnjosti pune vitamina treba vam kvalitetan alat za guljenje. Hoće li to biti nož za guljenje ili guljač, stvar je ukusa i navike.

Nož za guljenje manjih je dimenzija od ostalih kuhinjskih noževa. Zahvaljujući ergonomskoj ručki lijepo sjedi u ruci te precizno i lako uklanja kore različitih debljina. Također, fleksibilan je pa se koristi kod namirnica raznih veličina i oblika. S druge strane, moderni guljači omogućuju štedljivo uklanjanje kore, a kao rezultat toga gubi se manje vitamina koji se nalaze neposredno ispod kore. Tako ovaj praktičan pribor istodobno štedi vrijeme i resurse. Još jedna važna prednost guljača je ta što je sigurniji za korištenje od noža – osobito kad djeca žele pomagati u kuhinji.
  • Modeli koji imaju oštricu pričvršćenu na kraj drške prikladni su za veliko i duguljasto voće i povrće, a karakterizira ih jednostavnost korištenja.
  • Guljači s oštricom pričvršćenom uzdužno na dršku idealni su za guljenje malih, zaobljenih namirnica. Njihovo korištenje zahtijeva malo više vježbe, ali mogu postići odlične rezultate.
Oštrica je obično izrađena od nehrđajućeg čelika, ravna ili valovita te se može prati u perilici posuđa. Neki primjerci imaju i manje oštrice kojima se uklanjaju dijelovi namirnica koji nisu za upotrebu.

Rezači voća i povrća za veselje na tanjuru

Između nemarno pripremljenog tanjura i vješto aranžiranog jela razlika je i više nego očita, a vizualni dojam ima gotovo jednako bitnu ulogu kao i okus. Zato rezači voća i povrća, spiralni rezači i drugi modeli pronalaze svoje mjesto u ladicama svakog ambicioznog kuhara. S ovim praktičnim uređajima sjeckanje je precizno i lako. Bilo da se radi o kriškama, štapićima ili kockicama, različiti oblici na tanjuru čine jelo primamljivim i posebnim. Jedan od glavnih razloga zašto su rezači toliko popularni je ušteda vremena pripreme.
  • Spiralni rezač pomagalo je koje će razno povrće u tren oka pretvoriti u tanke, ukusne trake. Jednom kad se uvjerite u jednostavnu i brzu pripremu ove zdrave alternative tjestenini, nećete moći zamisliti kuhinju bez spiralnog rezača.
  • Rezač ananasa reže okrugle komade koji su spremni za serviranje, a tako izrezane ploške mogu se koristiti i kao jestive dekoracije. Ovakvim načinom rezanja kora ananasa ostaje netaknuta, a mekana unutrašnjost u potpunosti iskorištena.
  • Rezač za jabuke istovremeno uklanja jezgru te stvara uredne i pravilne kriške. S druge strane, odstranjivač jezgre jabuke učinkovito miče jezgru, dok jabuka zadržava prepoznatljiv oblik.
  • Odstranjivač koštica pojednostavljuje vađenje koštica, a kuhinju ostavlja urednom i čistom. Bilo da pripremate trešnje za kolač ili želite poslužiti masline, odstranjivač efikasno uklanja koštice i namirnice su spremne za konzumaciju.

Moderni ribeži – nekoliko poteza i sve je spremno

Ovisno o veličini otvora s oštrim rubovima, razlikuju se ribeži s krupnim i sitnim otvorima. Pomoću krupnih oštrica mogu se naribati krastavci i mrkva za salatu ili narezati krumpir za domaći čips. Manje oštrice koriste se za začine, đumbir, čokoladu, ali i voće i povrće ako želite da bude sitno naribano. Osim razlike u oštricama, ribeži dolaze u mnogim veličinama i oblicima.
  • Ribež za povrće u obliku daske može se postaviti vodoravno na zdjelu što olakšava posao, ali i štedi prostor. Neke varijante dolaze i sa zaštitom za prste koja rezanje čini potpuno sigurnim.
  • Ribež za sir pretvara sir u prah ili sitne komade, ovisno kako volite. Ribež s ručkom prikladan je za ribanje direktno iznad tanjura, dok neki imaju posudu za skupljanje naribanog sadržaja. Neki ribeži za sir imaju različite nastavke, a za ribanje se može koristiti i mlinac za sir.
  • Četverostrani ribež koristi se za ribanje voća, povrća i sira. Kao što i sam naziv kaže, ima oštrice na četiri strane, a svaka služi za drugačiju svrhu. Kako bi korištenje bilo što ugodnije, ovakvi ribeži imaju ručku na vrhu koja pruža stabilnost.

Raznolik pribor za poboljšan rad u kuhinji

  • Škare za kućanstvo trebale bi biti dio svake kuhinjske ladice. Osim što se koriste za razne svrhe, imaju i integrirani otvarač za boce. Ergonomske ručke širokih otvora mogu se i objesiti na kukice.
  • Imate li posađeno bilje u kuhinji, na balkonu ili vrtu, škare za začinsko bilje pokazat će se funkcionalnim pomagalom. Omogućuju fino rezanje začinskih biljaka, bilo za kuhanje ili serviranje.
  • Škare za perad imaju zakrivljen oblik što olakšava rezanje sirovog mesa prilikom pripreme ili gotovog pečenja spremnog za serviranje.
  • Rezač pomfrita ima različite nastavke pomoću kojih reže krumpir, mrkvu, krastavac i ostalo povrće na tanke prutiće.
  • Rezač ploški reže razno voće i povrće na pravilne dijelove. Zahvaljujući posudi u koju se izrezani komadi skupljaju, na radnoj površini neće se stvarati nered.
  • Univerzalna sjeckalica usitnjava orašaste plodove, začinsko bilje, sir i još mnogo toga, a komadići se skupljaju u posudu. Jedan ili više noževa pričvršćeni su na klip u sredini i okreću se pomoću struje.
  • Rezač češnjaka, kuhanih jaja, pizze i folije dodatna su pomagala koja će u kuhinju unijeti praktičnost, a pripremu i serviranje hrane učiniti laganom i zabavnom.

Pravilno održavanje ključno je za dugotrajnost pribora za rezanje

Moderan pribor za rezanje u pravilu se može prati u perilici posuđa, a bitno je da se nakon pranja dobro osuši. Budite oprezni prilikom brisanja oštrih dijelova i umjesto brzih pokreta, oštricu nježno tapkajte kuhinjskom krpom. Ostatke koji se zahvate u otvorima najbolje je ukloniti četkom za suđe. Prije nego što ih pospremite u ladicu, ostavite ih još kratko vrijeme na zraku. Pojedini modeli imaju otvor pa se mogu objesiti na zid i tako sušiti.

Kvalitetan pribor vrhunskih marki – pregledajte asortiman i naručite

Ako ste strastveni kuhar, onda ste svjesni važnosti dobre pripreme namirnica i serviranja hrane. U tome bitnu ulogu imaju pomagala za rezanje i guljenje koja bi trebala pronaći mjesto u svakoj dobro opremljenoj kuhinji.

Posjetite jednu od Lesnina XXXL poslovnica ili kupujte u našem web shopu: željene artikle stavite u košaricu, izaberite način plaćanja i preuzimanja i artikli su uskoro kod vas. Lagano i brzo, baš kao što će biti rad s priborom iz našeg asortimana.